Ηπειρώτικη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο – Πεπέκι

Ηπειρώτικη Τυρόπιτα

Μια ζεστή πίτα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο τραπέζι μας, καθώς λατρεύουμε να τις απολαμβάνουμε. Είναι το πιο παραδοσιακό πιάτο που μπορούμε να φτιάξουμε και να φάμε.

Η ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι ιδανική αν κανείς ψάχνει μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή.

Οι παραδοσιακές πίτες αποτελούν πάντα ορόσημο για την ελληνική κουζίνα και είναι γεγονός πως κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει μια δική της συνταγή, την οποία όποιος κι αν τη δοκιμάσει θα μείνει πλήρως ικανοποιημένος.

Στην προκειμένη περίπτωση, η ηπειρώτικη τυρόπιτα είναι μια από αυτές τις συνταγές. Εύκολη και πεντανόστιμη, χρειάζεται μόνο 4 υλικά για την προετοιμασία.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συστατικά:
  • 500 γρ. Φέτα ΠΟΠ Βαρελίσια Τσολιάς
  • 120 γρ. Βούτυρο Τσολιάς λιωμένο
  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 500ml γάλα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο Τσολιάς.
  2. Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.
  4. Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Η απλότητα σ΄ όλο της το μεγαλείο. Ένας χυλός που ψήνεται και δημιουργεί πανδαισία γεύσεων και νοστιμιάς. Με τα αρώματα των τυριών που λιώνουν και μας ξετρελαίνουν. 

Καλή σας όρεξη!