Σαλάτα με Καρπούζι και Φέτα

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Μια γεύση που φέρνει στο νου τις ξαπλώστρες του Αυγούστου, το αλάτι στο δέρμα και τις οικογενειακές στιγμές στο εξοχικό. Η δροσιά του καρπουζιού συνδυάζεται ιδανικά με την αλμυρή, κρεμώδη υφή της φέτας Τσολιάς, σε έναν γευστικό συνδυασμό που μόνο η απλότητα της ελληνικής κουζίνας μπορεί να απογειώσει.

Το καρπούζι με φέτα Τσολιάς δεν είναι απλά ένα πιάτο· είναι μια εμπειρία!

Ένα κομμάτι καρπούζι, μια μπουκιά φέτα Τσολιάς και ξαφνικά βρίσκεσαι ξανά στο πατρικό, με τη γιαγιά να σε φωνάζει να φας πριν λιώσει ο ήλιος. Το καρπούζι με φέτα δεν είναι απλώς ένα ελληνικό πιάτο – είναι το πιο απλό, ανεπιτήδευτο καλοκαίρι σε ένα πιάτο. Μια ανάσα δροσιάς για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Συστατικά:
  • 500g καρπούζι χωρίς κουκούτσι κομμένο σε κύρβους
  • 200g Φέτα Τυρί ΠΟΠ Βελούδο Τσολιάς κομμένη σε κύβους
  • Φρέσκος βασιλικός κομμένος σε λεπτές λωρίδες
  • Χυμός lime
  • 20gr μέλι
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πώς να φτιάξετε την καλύτερη σαλάτα με καρπούζι και φέτα

1. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε τον χυμό lime, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τους κύβους καρπουζιού, τον βασιλικό (κομμένο σε λωρίδες) και την Φέτα Τυρί ΠΟΠ Βελούδο Τσολιάς κομμένη σε κύβους. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε απαλά για να μη λιώσουν τα κομμάτια του καρπουζιού.

3. Μεταφέρετε το μείγμα καρπουζιού-φέτας-βασιλικού σε πιατέλα ή μπολ σερβιρίσματος και περιχύστε με τη σάλτσα.

Συμβουλές

Προσθέστε τη σάλτσα λίγο πριν το σερβίρισμα, για να διατηρηθούν η γεύση και η υφή στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Προσέξτε όταν κόβετε τον βασιλικό σε λωρίδες γιατί μαυρίζει και τραυματίζεται εύκολα.

Καλή απόλαυση!